Thu. Sep 29, 2022
ћирилица /латиница

Подршка Градске управе пчеларима са подручја Источног Сарајева

Извор: Филтер

Директор Аграрног фонда града Источно Сарајево Ивана Новаковић потписала је уговоре о додјели укупно 23.823 КМ са три удружења пчелара регистрована у Источном Сарајеву. Удружења окупљају 276 пчелара са 7.968 пчелињих друштава, а уговори су потписани с циљем унапређења њихове производње.

Потписивању уговора присуствовао је градоначелник Љубиша Ћосић, који је рекао да је овогодишњи износ за подршку пчеларима знатно већи у односу на прошлогодишњих 10.000 КМ.

“Ово је знатно већи износ од 10.000 КМ, колико смо могли за ове намјене да издвојимо прошле године, и надам се да ће вриједним пчеларима помоћи да сачувају, али и унаприједе ову важну грану пољопривреде у Источном Сарајеву”, рекао је Ћосић.

Планирано је да се и наредне године, у складу са могућностима, повећа износ за пчеларе, али и све друге пољопривредне произвођаче на подручју града.

“Хвала нашим данашњим гостима на њиховом труду и залагању за озбиљно организовање пчелара у Источном Сарајеву кроз удружења, као и директору Аграрног фонда Ивани Новаковић на добро обављеном послу. Наш Аграрни фонд ће из године у годину да буде присутнији и ангажованији”, поручио је Ћосић.

Filter 2019