Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /латиница

Петричевић у посјети привредницима из Источног Сарајева

Извор: Филтер

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић позвао је привреднике из Републике Српске да аплицирају на јавни позив за додјелу подстицаја за мала и средња предузећа. За ову намјену Министарство је ове године издвојило 1,5 милион KМ.

Подстицаји за мала и средња предузећа за које Министарство привреде и предузетништва ове године издваја милион и по конвертибилних марака усмјерени су на повећање конкурентности и продуктивности у производњи.

Ресорни министар Вјекослав Петричевић о подршци домаћим предузећима разговарао је и са привредницима из Источног Сарајева.

Обишао је погон фирме „Бобо граф“, која тренутно запошљава 44 радника. Ова фирма има клијенте широм БиХ а у плану је и ширење за шта им је неопходна додатна опрема.

„Фирма постоји 11 година, постепено смо се развијали а имали смо подршку и од општине и града, сада ево, надамо се, и од министарства. Прије три године смо направили нашу зграду, производни погон. Бавимо се визуелним комуникацијама, израдом свјетлећих реклама, рекламног материјала, полица и свих врста штампе. Направили смо велики искорак и успјели постати водећи у БиХ,” рекао је Божо Бобић директор “Бобо графа”.

Циљ Министарства привреде и предузетништва је да се упозна са
привредном активношћу у свим локалним заједницама, као и да привредницима пружи сву неопходну помоћ.“Циљ нам је да кроз подршку коју спроводимо континуирано трећу годину, прије свега у набавци савремене опреме у прерађивачкој индустрији, упознамо наше привреднике са оним што радимо. Новост је да уводимо подршку малим и средњим предузећима. Јавни позив је отворен до краја августа. Позивам мала и средња предузећа да, уколилко су имала инвестиције у набавку опреме, аплицирају за подршку министарсва и Владе РС”, изјавио је Петричевић.


Начелник општине Источно Ново Сарајево сигуран је да ће бројна
предузећа из ое општине добити подршку министсрства и у овом програму, с обзиром на велику привредну активност која се у овој средини биљежи посљедњих година.


„Грађевинарство је најразвијенији сектор привреде у Источном Новом Сарајеву и ова област има потенцијал да се и даље развија. Ми смо локална заједница са највећим бројем отворених предузетничких радњи по глави становника у РС и сваке године биљежимо повећање броја занатских радњи које могу аплицирати на ове пројекте које Министарство расписује” изјавио је Катић.


Јавни позив за додјелу подстицаја за мала и средња предузећа отворен је до краја августа. За ову намјену Министарство је ове године издвојило 1,5 милион марака.

Filter 2019