Пале: Реализовани капитални пројекти, слиједи наставак

Извор: Срна

Поводом Дана и крсне славе општине Пале – Успења Пресвете Богородице вечерас је на Палама одржана одржана свечана академија на којој су резимирани резултати у претходној години, те уручена признања заслужним колективима и појединцима.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су у претходне двије године реализовани одређени капитални пројекти, те да је општина финансијски стабилна тако да се може размишљати о наставку активности.

– И у наредном периоду намјеравамо да наставимо са реализацијом капиталних пројеката од изградње топловода, објекта Факултета за физичку културу и спорт, полицијске управе и зграде општине, Мјесне заједнице Мокро, адаптације просторија за потребе вртића – поручио је Југовић, додајући да се не смију заборавити планирана улагања у Јахорину, односно изградња цјевовода вриједности милион КМ.

Југовић каже да су поносни на оно што су радили и на буџет од 20 милиона КМ, наводећи да се инвестира у инфраструктуру, уз помоћ Владе Републике Српске, Града Источно Сарајево и да су зато најповољнија општина за живот уз туристичке потенцијале.

Он је навео да су Пале средина у којој се рађају дјеца, тражи се стамбена јединица више и да све то даје подстрек да су на правом путу, те честитао свим суграграђанима крсну славу Велику Госпојину.

Југовић је најавио капитални пројекат изградње гондоле Пале-Јахорина уз помоћ Владе Српске, те истакао да је поносан што ће бити дио тима који ће обиљежити Пале са крупним пројектима.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић, који је добио признање за допринос у реализацији пројеката изградње путне инфраструктуре на Палама, изразио је задовољство што је један од награђених на Палама, истичући да то говори да су вриједно радили у претходном периоду и да су људи који управљају општином Пале то препознали.

– То је и додатна обавеза да наставимо све оне пројекте који су започети. Влада Републике Српске је у претходном периоду урадила много на подручју Пала и ради се и даље – додао је Ћосић.

Он је најавио да ће у четвртак, 1. септембра, на сједници Владе Српске имати гаранцију за обезбијеђена средства за изградњу гондоле Пале-Јахорина, напомињући да то није предизборни маркетинг, јер се на томе дуго времена ради.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра “Јахорина” Недељко Елек, који је добио признање за несебично залагање, подршку и унапређење у свим сегментима локалне заједнице, рекао је да је то награда за све што су урадили и као Олимпијски центар “Јахорина” и као Влада Српске, с обзиром на то да су многи пројекти започети на Палама, и велики број њих завршен.

Елек је као највећи пројекат навео изградњу гондоле Пале-Јахорина, те оцијенио да ће сљедеће године имати више разлога за славље јер ће тада бити завршен.

Предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина честитао је грађанима крсну славу и Дан општине и пожелио добродошлицу гостима из Србије, додајући да су сви окупљени могли видјети кратак филм о пројектима који су урађени и који се раде.

Шкипина је захвалио одборницима за коректну сарадњу и залагање у Скупштини општине Пале и позвао их да у наредном периоду тако раде.

Вечерас је додијељено шест колективних и четири појединачне награде.

Колективне награде добили су Завод за запошљавање Републике Српске, Студентски центар Пале, невладина организација Ворлд вижн, Владраг за допринос у области производње, запошљавања, фирма Мајнекс за допринос развоју туризма и реализацији планских пројеката и Удружење грађана Три на три-Више од игре.

Појединачне награде добили су архијерејски намјесник сарајевски Миомир Зекић, јеромонах манастира Озерковићи Георгије, министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић и предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра “Јахорина” Недељко Елек.

Filter 2019