Fri. Aug 19, 2022
ћирилица /латиница

Пале: Конкурс за додјелу подстицаја за развој пољопривреде

Извор: Срна

Општина Пале расписала је данас јавни конкурс за додјелу укупно 40.000 KМ подстицајних средстава за развој пољопривреде у овој локалној заједници.

Право на подстицајна средства за набавку искључиво нове погонске и прикључне механизације имају правна и физичка лица која имају пребивалиште и обављају пољопривредну дјелатност на подручју општине Пале.

Право на кориштење ових подстицаја у овој години немају корисници који су их остварили у прошлој, наводи се на интернет страници општине Пале.

Средства су намијењена за набавку пољопривредне механизације у максималном износу до 2.500 KМ по кориснику, односно до 50 одсто укупне вриједности набавке.

Субвенција се односи на набавку једноосовинских погонских машина – мото-култиватори, мото-косачице, мото-копачице, као и пољопривредне машине сличне намјене, а укупан износ за ову подмјеру је 25.000 KМ.

За подстицање набавке пољопривредних прикључака и опреме за пољопривреду максималан износ је до 1.000 KМ по кориснику, односно до половине укупне вриједности набавке.

Укупно 15.000 KМ намијењено је за субвенцију за набавку прикључне механизације за мотокултиваторе /фреза, плуг, обртни плуг, загртач, прскалице, косе, сакупљачи сијена, вучне и карданске приколице, као и слична прикључна механизација/, набавка прикључне механизације за двоосовинске тракторе /плугови, фрезе, тањираче, дрљаче, приколице, прскалице, као и прикључна механизација сличне намјене/, као и друге опреме за пољопривреду.

Подносилац може конкурисати са само једним захтјевом, а рок за набавку је 20 дана од дана објављивања коначне ранг-листе.

Више информација о јавном конкурсу и потребној документацији за дођелу средстава доступно је на интернет страници општине Пале.

Filter 2019