Thu. Sep 29, 2022
ћирилица /латиница

Основано Народно позориште Источно Сарајево

Фото: Фото Васке

Извор: Филтер

Влада Републике Српске усвојила је на данашњој сједници Одлуку о оснивању Јавне установе Народно позориште Источно Сарајево. Како је саопштено након сједнице, одлуком су утврђени дјелокруг и начин рада, органи управљања и руковођења, те друга питања од значаја за дјелатност и пословање Позоришта, а у складу са Законом о позоришној дјелатности.

До сада су Влада Републике Српске и Град Источно Сарајево уложили око пет милиона КМ за изградњу и опремање Народног позоришта Источно Сарајево. 

“Позоришна дјелатност је веома важан сегмент културе и темељ сваког културног и цивилизованог друштва јер спаја прошлост са садашњицом, повезује различите цивилизације и трасира пут у будућност сваком цивилизованом друштву”, наведено је у саопштењу након сједнице Владе Републике Српске.

Оснивањем Јавне установе Народно позориште Источно Сарајево, Република Српска биће богатија за још једну републичку јавну установу од значаја за развој и унапређивање позоришне дјелатности у овом дјелу Републике али и шире. 

Позориште ће обављати послове од општег интереса и значаја за Републику Српску, а оснива се ради подстицања развоја и унапређивања позоришног стваралаштва и позоришне дјелатности.

Filter 2019