Wed. Aug 10, 2022
ћирилица /латиница

Од закупа паркинг-простора годишње 220.000 КМ у општински буџет

Извор: Филтер/Срна

Општина Источно Ново Сарајаво ће годишње наплатити око 220.000 KМ на основу закупа паркинг-простора на подручју ове локалне заједнице, изјавио је начелник ове општине Јован Kатић.
Он је рекао да је економском рачуницом показано да ће много више прихода да оствари локална заједница давањем под закуп паркинг-простора приватној фирми, те додао да је губитак из претходних година износио скоро 70.000 KМ.

“Грађани су плаћали паркинг у буџет општине, што се показало као неефикасно и неекономично, општина је биљежила губитак из године у годину, што је образлагано на сједницама Скупштине општине, када се расправљало о томе”, рекао је Kатић новинарима у Источном Сарајеву.

На подручју општине Источно Ново Сарајево паркинг-простор ће наплаћивати фирма “Парк.инг” која је регистрована у Источном Новом Сарајеву.

Катић је појаснио да је фирма одабрана путем јавног позива на који су се пријавиле три које су испуњавале услове и двије које нису на вријеме предале комплетну документацију, тако да те пријаве нису разматране.

“Позив је расписан у складу са законом и одлуком која је усвојила Скупштина општине Источно Ново Сарајево”, рекао је Kатић, те додао да су тада донесени максимални цјеновници.

У складу с тим цијене се не могу повећати без скупштинске одлуке, а постоји могућност да фирма која је побиједила на тендеру спусти цијене, ако им је економски исплативо.

Цијене

У току су радови на припреми паркинга за систем наплате и још није познато од ког датума наплата почиње.

Скупштина општине Источно Ново Сарајево раније је утврдила максималне цијене паркинга на подручју општине.

Одлуком је предвиђено да се један сат наплаћује максимално 1,5 КМ на паркинзима код Трга Републике Србије, Дома здравља, зграде Дејтон, НЛБ банке, дворане Славија, те код зграде СИПА-е, у Спасовданској улици од броја 11 до 13в, од броја 17 до 19д и од броја 25 до 27в. На овим локацијама цијена дневне карте не може бити већа од 10 КМ, а мјесечне од 60 КМ.

У улицама које спајају Дечанску, Хиландарску и Спасовданску и друге попречне улице паркинг простор ће се по сату наплаћивати максимално 1 KМ, 5 KМ дневно или 30 KМ мјесечно.

Filter 2019