Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Novo obdanište u Istočnom Novom Sarajevu biće završeno 2023. godine

Izvor: Filter

Na sjednici Skupštine Istočno Novo Sarajevo usvojena je odluka o obavezi obzbjeđenja sredstava u budžetu za 2023. godinu u iznosu od 1.000.000 maraka namjenjenih za izgradnju predškolske ustanove na području opštine Istočno Novo Sarajevo.

Budžetom za 2023. godinu sredstava će se planirati na izdacima za nefinansijsku imovinu, odnosno na kapitalnim izdacima, a biće obezbjeđena iz budžetskih sredstava, stoji u odluci koju su odbornici podržali jednoglasno.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić podsjetio je da je iz ovogodišnjeg budžeta već izdvojen milion konvertibilnih maraka.

“Projektna vrijednost izgradnje obdaništa je oko 2.000.000 KM, a radi se o višegodišnjem projektu. Ovom odlukom su se stekli uslovi da možemo ući u proceduru raspisivanja javne nabavke za izbor izvođača radova. Tako ćemo sredinom iduće godine završiti novo obdanište i useliti naše mališane”, pojasnio je Katić.

Ranije je najavljeno da će se novo obdanište graditi u obuhvatu regulacionog plana Centar 3, u blizini vještačkog jezera.

Filter 2019