Sun. Aug 14, 2022
ћирилица /латиница

Ново обданиште у Источном Новом Сарајеву биће завршено 2023. године

Извор: Филтер

На сједници Скупштине Источно Ново Сарајево усвојена је одлука о обавези обзбјеђења средстава у буџету за 2023. годину у износу од 1.000.000 марака намјењених за изградњу предшколске установе на подручју општине Источно Ново Сарајево.

Буџетом за 2023. годину средстава ће се планирати на издацима за нефинансијску имовину, односно на капиталним издацима, а биће обезбјеђена из буџетских средстава, стоји у одлуци коју су одборници подржали једногласно.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић подсјетио је да је из овогодишњег буџета већ издвојен милион конвертибилних марака.

“Пројектна вриједност изградње обданишта је око 2.000.000 КМ, а ради се о вишегодишњем пројекту. Овом одлуком су се стекли услови да можемо ући у процедуру расписивања јавне набавке за избор извођача радова. Тако ћемо средином идуће године завршити ново обданиште и уселити наше малишане”, појаснио је Катић.

Раније је најављено да ће се ново обданиште градити у обухвату регулационог плана Центар 3, у близини вјештачког језера.

Filter 2019