Нешић тврди да је Мектић у ДНС-у, Мектић нити потврђује нити демантује

Извор: Глас Српске

Лидер ДНС-а Ненад Нешић рекао је данас да је дугогодишњи кадар СДС-а Драган Мектић нови члан ДНС-а , док је Мектић изјавио да то не може ни потврдити ни демантовати.

“Драго ми је што је Драган Мектић као и већина народа у Републици Српској увидио значај и исправност трећег пута ДНС-а. Такође ми је жао што човјек који је читав свој живот посветио СДС-у у тој истој странци која је деведесетих година била народни покрет и воља српског народа, што данас то није. То је политичка партија која је тајкунизована и странка у којој владају лични интереси што је потврдио и сам Мектић”, рекао је Нешић за АТВ.

Додао је да је „плејада људи као што је Мектић који су запостављени и гурнути у страну да би се задовољио интерес тајкуна“.

“ДНС ради на саборности српског народа, на слози и сви људи који су спремни да раде за интерес Републике Српске и српског народа добродошли су на нашем трећем путу, трећем путу ДНС-а”, поручује Нешић.

Мектић, који је посланик СДС-а у Представничком дому БиХ и бивши министар безбједности БиХ рекао је за мојабањалука.инфо да не може потврдити да је прешао у ДНС, али да не може ту вијест ни демантовати.

 “Нисам задовољан стањем у СДС-у. Тајкуни су преузели све у своје руке. Они одлучују о свему. Никада није било тако. Током цијелог изборног процеса мене нико није звао ни на један састанак, чак ни на локалу. Педесет година не можеш доћи до даха од истих људи”, казао је Мектић.

Мектић је синоћ на свом „Твитер“ налогу поручио да је највећи дио свог живота посветио СДС-у и да је „сад увидио да је то промашен пут посвећен интересима одређених криминализованих појединаца и да од сада тражи трећи пут“.

Filter 2019