Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /латиница

Нема више разговора без Заједнице српских општина

Извор: Танјуг

Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је данас да су посљедњи преговори са Албанцима са Косова неуспјешни, са посредницима изузетно тешки и додао да Београд инсистира да више ни о чему неће причати без Заједнице српских општина.

– Оно на чему инсистирамо то је да више не постоји ништа о чему желимо да причамо без Заједнице српских општина. Немамо ми проблем да испунимо ни оно што нисмо ми потписали, већ други пре нас, али морате и ви да испуните оно што сте потписали тако да ЗСО на , ако уопште желе да о било чему разговарају – истакао је Вучић у обраћању јавности.

Како додаје, на крају посљедњих разговора дошло се до тога да се ни у чему Београд и Приштина не слажу, поготову када је ријеч о признању или међусобном признања.

– Наша порука је да нема ништа од признања, нити од међусобног признања и немојте да долазите у Београд са тим причама јер су бесмислене. То сам им рекао у Бриселу, Београду и сада кажем – нема потребе да троше вријеме, паре за смјештај било гдје, боље да оду да се забављају у београдске клубове него да разговарају са мном – казао је.

Ипак, како додаје, Београд је увијек спреман за разговоре, компромисна рјешења, до којих се, међутим, није дошло.

Filter 2019