Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /латиница

Лубуру и Рогуљића сумњиче да су Црногорца у гепеку превезли преко границе БиХ

Извор: Глас Српске

Високорангирани инспектор у Министарству унутрашњих послова Српске Недељко Лубура (47) и Бојан Рогуљић (42) ухапшени су због сумње да су умијешани у скривање одбјеглог Црногорца, којег су у гепеку превезли у БиХ, иако је на потјерници Интерпола, потврђено је “Гласу Српске”.

Како сазнаје “Глас”, ријеч је о Ивану Мијатовићу за којим је трагао Интерпол због покушаја убиства.

-Лубура је осумњичен да је, користећи свој службени положај помагао осумњиченом након извршеног кривичног дјела,  злоупотребом положаја или овлаштења – навели су у Тужилаштву.

У овом предмету остварена је значајна међународна сарадња са Европолом.

-Тужилаштво БиХ ће у наредном периоду заједно са полицијским партнерским институцијама ставити фокус на интезивно процесуирање коруптивних дјела високе корупције у којима се врши злоупотреба полицијских капацитета и институција БиХ, за извршење кривичних дјела и стицање незаконите имовинске користи. Осумњичени ће у законском року бити предати поступајућем тужиоцу, који ће испитати осумњичене и донијети одуку о даљим активностима – навели су у Тужилаштв БиХ по чијем су налогу припадници МУП-а данас спровели акцију у Трну у Лакташима.

Незванично, акција је наставак истраге у којој је фокус декодирање информација са апликације Скај, а што је изњедрило до сада већи број хапшења.

Лубура је дугогодишњи полицијски службеник, који је до сада обављао бројне високе функције, а до донашњег хапшења радио је у Служби за заштиту интегритета и законитости у раду МУП-а Српске.

Према информацијама са терена, полиција је од раних јутарњих часова претресала мотеле „Језеро“ и „Боми“ у Трну код Лакташа.

Оба мотела су у власништву бањалучког бизнисмена Славка Рогуљића, чији је син ухапшени Бојан Рогуљић.

Filter 2019