За 32 спортска колектива у Источном Сарајеву 196.000 КМ

Извор: Филтер

Објављена је Одлука о плану расподјеле средстава буџета града Источно Сарајево за 2022. годину за област спорта. Одлуком су обухваћена 32 спортска колектива са подручја града за које је обезбијеђено укупно 196.000 КМ за обављање њихових редовних активности.

“На овај начин, иако је август мјесец, своју обавезу у овом сегменту нашег рада као Градска управа смо већ извршили у цијелости. Ово наравно није укупан износ који ћемо додијелити за спорт. Рачунамо да ћемо ове године успјети да за спорт у Источном Сарајеву издвојимо од 300.000 до 350.000 КМ, што ће бити више него претходне године, а три пута више него што је урађено у 2020. години”, рекао је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

За женски одбојкашки клуб “Јахорина” издвојено је 16.970 КМ. Исти износ издвојен је за смучарски клуб “Источно Сарајево” и омладински кошаркашки клуб “Игман”, а фудбалском клубу “Славија” додјељено је 10.181 КМ.

“Свјесни смо да без улагања не можемо очекивати ни резултате, тако да смо одлучили да сваке године, ако буде могућности, повећамо улагања у спорт, али и у друге области, попут културе и невладиног сектора. Развијањем тих сегмената друштва јачамо и наш град као центар овог дијела Републике Српске, што свакако и јесмо и заслужујемо да будемо”, истакао је Ћосић.

Filter 2019