Sun. Oct 2, 2022
ћирилица /latinica

Završena rekonstrukcija puta prema Trebeviću

Izvor: gradistocnosarajevo.net

Ozvaničen je završetak rekonstrukcije dijela puta koji vodi prema Trebeviću, a pripada Opštini Istočni Stari Grad.

Otvaranju su, pored domaćina, načelnika Opštine Istočni Stari Grad Boje Gašanovića, prisustvovali ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i Adnan Mujan, predstavnik kompanije Demus, koja je izvodila radove.

Načelnik Opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom saobraćaja KS, koje je pružilo podršku tokom izvođenja radova.

„ Danas smo ozvaničili završetak radova na izuzetno važnom projektu izgradnje saobraćajne infrastrukture u opštini Istočni Stari Grad“, rekao je načelnik Gašanović i dodao da je saradnjom sa kantonalnim ministarstvom završena rekonstrukcija saobraćajnice.

„Saradnjom sa kantonalnim ministarstvom smo uspjeli da izvršimo rekonstrukciju i rehabilitaciju saobraćajnice koja je žila kucavica razvoja turizma u našoj opštini“, naglasio je Gašanović.

On je naveo da je siguran da će posjetioci i turisti koju dolaze da uživaju na olimpijskoj planini sada biti zadovoljni te da  je ovaj projekat pokazao da se udruženim snagama mogu praviti značajni koraci za dobrobit svih.

Ovom prilikom je načelnik Bojo Gašanović kao znak zahvalnosti i zbog izuzetne i uspješne saradnje uručio priznanje ministru Šteti.

„Ponosni smo što je ovaj projekat završen prije roka i što se sve vrijeme, i tokom izvođenja radova, saobraćaj nije obustavljao. Ovo je najveći i jedan od značajnijih međuentitetskih projekata čije će benefite osjetiti svi posjetioci Trebevića. Ponosni smo i zahvalni što smo bili dio ovog projekta“, istakao je Adnan Mujan.

Vlada Kantona Sarajevo je podržala obnovu puta koji je od važnosti za sve građane Kantona.

„Građani Sarajeva svakodnevno posjećuju Trebević i ovaj projekat je od velikog značaja za građane Kantona kojima će biti olakšan pristup planini. Zadovoljan sam saradnjom sa Opštinom Istočni Stari Grad i ovo je dokaz da se saradnjom sa različitim nivoima vlasti može unaprijediti infrastruktura, a građanima omogućiti ono što zaslužuju“, istakao je ministar Šteta.

Cesta do Trebevića obnovljena je u dužini od 3,6 kilometra.

Filter 2019