Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /латиница

Завршена реконструкција пута према Требевићу

Извор: gradistocnosarajevo.net

Озваничен је завршетак реконструкције дијела пута који води према Требевићу, а припада Општини Источни Стари Град.

Отварању су, поред домаћина, начелника Општине Источни Стари Град Боје Гашановића, присуствовали министар саобраћаја Kантона Сарајево Аднан Штета и Аднан Мујан, представник компаније Демус, која је изводила радове.

Начелник Општине Источни Стари Град Бојо Гашановић изразио је задовољство сарадњом са Министарством саобраћаја KС, које је пружило подршку током извођења радова.

„ Данас смо озваничили завршетак радова на изузетно важном пројекту изградње саобраћајне инфраструктуре у општини Источни Стари Град“, рекао је начелник Гашановић и додао да је сарадњом са кантоналним министарством завршена реконструкција саобраћајнице.

„Сарадњом са кантоналним министарством смо успјели да извршимо реконструкцију и рехабилитацију саобраћајнице која је жила куцавица развоја туризма у нашој општини“, нагласио је Гашановић.

Он је навео да је сигуран да ће посјетиоци и туристи коју долазе да уживају на олимпијској планини сада бити задовољни те да  је овај пројекат показао да се удруженим снагама могу правити значајни кораци за добробит свих.

Овом приликом је начелник Бојо Гашановић као знак захвалности и због изузетне и успјешне сарадње уручио признање министру Штети.

„Поносни смо што је овај пројекат завршен прије рока и што се све вријеме, и током извођења радова, саобраћај није обустављао. Ово је највећи и један од значајнијих међуентитетских пројеката чије ће бенефите осјетити сви посјетиоци Требевића. Поносни смо и захвални што смо били дио овог пројекта“, истакао је Аднан Мујан.

Влада Kантона Сарајево је подржала обнову пута који је од важности за све грађане Kантона.

„Грађани Сарајева свакодневно посјећују Требевић и овај пројекат је од великог значаја за грађане Kантона којима ће бити олакшан приступ планини. Задовољан сам сарадњом са Општином Источни Стари Град и ово је доказ да се сарадњом са различитим нивоима власти може унаприједити инфраструктура, а грађанима омогућити оно што заслужују“, истакао је министар Штета.

Цеста до Требевића обновљена је у дужини од 3,6 километра.

Filter 2019