Др Андријана Милидраг Кошарац нови супспецијалиста ендокринологије у Болници „Србија”

Извор: Филтер

Одсјек за ендокринологију Болнице „Србија“ богатији је за још једног супспецијалисту ендокринологије, др Адријану Милидраг Kошарац.

Др Адријана Милидраг Kошарац завршила је Медицински факултет у Фочи 2009 године. У Болници „Србија” запослена је од 2012. године. Специјалистистички испит из интерне медицине положила је 2018. године, а стручно усавршавање из области ендокринологије и дијабетологије завршила је у јулу 2022. године.

Др Милидраг Кошарац изражава задовољство што ће стечена знања и вјештине моћи примјенити на Одсјеку ендокринологије и тиме допринијети побољшању рада Одсјека, саопштено је из Болнице „Србија”.

Она истиче да је ендокринологија грана медицине која се бави дијагностиком и лијечењем хипофизе и њој подређених жлијезда, метаболизмом калцијума, остеопорозом, поремећајем раста, као и најчешћом болести данашњице, поремећајем регулације шећера.

“Главне тегобе којим се манифестује дијабетес мелитус су губитак тјелесне тежине, појачана жеђ, учестало измокравање. Ендокринолог преузима бригу о пацијентима, савјетујући их о правилној исхрани, пратећи вриједности гликемија и настојећи да превенцијом спријечи појаве компликација које могу да буду веома озбиљне”, истакла је др Милидраг Kошарац.

Према њеним ријечима, осим дијабетеса, ендокринолог се бави и болестима штитне жлијезде, стерилитетом, менопаузом, остеопорозом, метаболичким поремећајима и поремећајима хормона.

“У случају наглих промјена расположења, неконтролисане жеђи и глади, учесталог мокрења, промјена тјелесне тежине, изостанка циклуса, умора, високог крвног притиска који се не може регулисати лијековима, потребно је обратити се ендокринологу”, поручује др Милидраг Kошарац.

Filter 2019