Wed. Aug 10, 2022
ћирилица /латиница

Више од 500 џудиста из 18 земаља долази на “Мајдов академију” у Источно Сарајево

Извор: Филтер

Све је спремно за почетак прве “Мајдов академије” у Источном Сарајеву. Домаћини су свјетски џудо првак Немања, његов отац Љубиша и брат Стефан Мајдов.

Млади џудисти учиће од најбољих џудиста данашњице јер у Источно Сарајево долази њих 17.

Специјални гости биће Зебеда Рехвијашвили из Грузије (европска бронза), Амандин Бушар из Француске (олимпијско злато из Токија, европска првакиња и свјетска бронза), Kристијан Тот (олимпијска бронза, свјетско и европско сребро), Сугој Уриарте из Шпаније (свјетско злато и европска бронза).

Свјетској џудо елити у Источном Сарајеву придружиће се и Леонид и Микита Свирид, Лариса Церић, Амел Мекић, Илија Цигановић, Данило Пантић, Петар Задро, Страхиња Бунцић, Марица Перишић, Срђан Мрваљевић, Милица Николић и Андреа Стојадинов.

Академија почиње у четвртак, 4. августа, а долазак је потврдило више од 500 младих џудиста из 18 земаља.

“Фокус ће нам бити на показивању наших специјалки, до најситнијих детаља и на борбама. Одржаћемо и панел гдје ћемо сви заједно причати о физички и менталним припремама пред мечеве, дешавања у току мечева и о свему ономе што буде занимало госте и што им ствара недоумице. Ту ће бити и проф. Александар Јаковљевић”, рекао је Мајдов говорећи о плану рада са џудистима.

Мајдов је рекао да је ова академија његова дугогодишња жеља, али и обавеза према будућим генерацијама.

“Рођен сам у Источном Сарајеву и мени је ово најљепши град на свијету”, истакао је Мајдов и изразио задовољство и срећу што је у овај град довео велике спортисте међу свој народ.

Он је захвалио српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, те граду Источно Сарајево, општини Источно Ново Сарајево и другима што су помогли организацију овог догађаја.

Рехвијашвили, Бушарова и Тот су, кажу, на Немањин позив одмах прихватили да дођу у Источно Сарајево и своје знање подијеле на академији.

Свечано отварање заказано је за четвртак у 11.00 у новој спортској дворани на Тргу Републике Србије.

Filter 2019