Thu. Sep 29, 2022
ћирилица /латиница

Бојан Регоје, тренер Славије: Вјера у себе кључ успјеха

Извор: Глас Српске

Фудбалери Славије по мишљењу многих неочекивано су освојили бод на стадиону “Млакве” против великог фаворита Слободе, али њихов шеф стручног штаба Бојан Регоје сматра да то није никакво изненађење.

Прволигаш из Источног Сарајева је тако на најбољи могући начин отворио сезону у којој ће му првенствени циљ бити да се што прије домогне сигурног мјеста у средини табеле.

“Иако многи нису очекивали да се можемо равноправно носити са једним од фаворита за титулу, показали смо да слогом и вјером у себе можемо доста и да ћемо ове сезоне сигурно бити јачи него прошле. Није било лоше. Очекивали смо овакву утакмицу. Оно што је битно, они нама нису стварали неке конкретне шансе. Момци су испоштовали све оно што смо се договорили и то ми је негдје и битније од самог резултата. Све што сам тражио од њих то сам и добио, залагање, тактички, дисциплину. Све су испоштовали и на крају су и награђени за то. Изашли су храбро, свјесни да Слобода има високе амбиције, али нису се препали и за то су награђени”, нагласио је Регоје.

Сигуран је да његову екипу овај велики бод неће “дићи у висине”.

“Сигурно да нисмо у позицији да се упутимо у борбу за највиши пласман, јер једноставно немамо играчки ростер као што имају Слобода, Звијезда 09, Крупа и можда још неки прволигаши. Треба да будемо реални, а у овом тренутку то је да имамо тим који је за средину табеле и желимо да то мјесто што прије обезбиједимо”, наставио је Регоје.

Поносан је на младост Славије.

“На овој утакмици четворица стартера су била до 21 године, на клупи још шесторица. То је будућност, не само Славије него и фудбала Републике Српске”, рекао је Регоје.

Наредни испит Славија ће имати у сриједу, 17. августа, када ће у трећем колу Прве лиге бити гост Алфа Модриче.

“Не иде нам на руку што је на захтјев Бијељинаца одгођен сусрет другог кола са Радником. Сигурно је да бисмо сада лакше изашли са њима на крај него за мјесец и по дана, али шта је ту је. Уједно и губимо континуитет утакмица, међутим, добро је што се већ у наредну сриједу игра треће коло”, додао је Регоје.

Filter 2019