Sat. Aug 20, 2022
ћирилица /latinica

Šta se desilo na Jahorini? Oglasili se akteri incidenta

Izvor: Filter

Povodom sinoćnjeg incidenta koji se dogodio u hotelu “Vučko” na Jahorini tokom dana oglasili su se i akteri.

Podsjećamo, mediji su prenijeli da je Nedeljko Elek, predsjednik NO OC Jahorina prijavio da su ga napali Mladen Lučić, vlasnik firme “Legend” i Predrag Nešić, brat Nenada Nešića.

Iz policije su, navodeći inicijale, saopštili da je E.N. Policijskoj stanici Jahorina oko 00.20 časova prijavio da su ga u restoranu hotela “Vučko”, prvo verbalno, a potom fizički, napala lica čiji su inicijali N.P /42/ i L.M /32/.

“Pripadnici Policijske stanice Jahorina su, po navedenoj prijavi, obavijestili dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, koji je ovaj događaj okvalifikovao kao prekršaj protiv javnog reda i mira”, navedeno je u saopštenju.

Iz policije su naveli i to da će, nakon kompletiranja predmeta, lice N.P. biti sankcionisano zbog tuče i fizičkog napada, a L.M. zbog počinjenih prekršaja vrijeđanje i tuča i fizički napad.

OC Jahorina: Brzom reakcije obezbjeđenja i MUP-a Srpske do većeg incidenta nije došlo

Prvo su se saopštenjem oglasili iz Olimpijskog centra Jahorina u kome je Nedeljko Elek predsjednik Nadzornog odbora.

U njihovom saopštenju de navodu da je “dvadeset osoba pod vođstvom Nenada Nešića, kandidata za srpskog člana Predsjedništva i vođe stranke DNS, njegovog rođenog brata Predraga Nešića i Mladena Lučića, koji se u više navrata pominje kao ozbiljan investitor na Jahorini, sinoć organizovano došli na otvaranje ljetnje sezone na Jahorinu kako bi napravili incident velikih razmjera”.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Naime, na koncertu Aca Lukasa u organizaciji OC Jahorina, na čije su manifestacije uvijek bili pozvani kao gosti, ovog puta su riješili da ruše ugled OC Jahorina, tako što su tokom koncerta, na kojem je prisustvovalao više hiljada ljudi, svih 20 članova u vidno alkoholosanom stanju grupe fizički nasrnuli na jednu osobu iz publike.

Brzom reakcije obezbjeđenja i MUP-a Srpske do većeg incidenta nije došlo.

Ovo je do sada prvi namjerno izazvan problem, iako je u organizaciji OC Jahorina do sada održano preko 100 koncerata i manifestacija zabavnog karaktera. Svi prisutni su bili šokirani činjenicom da su napadači bili pod vođstvom osobe koja je kandidat za srpskog člana Predsjedništva i njegovog rođenog brata.

Iz Olimpijskog centra Jahorina su se zahvalili MUP-u na brzoj i profesionalnoj reakciji te izrazili nadu da će učesnici incidenta biti adekvatno sankcionisani.

Lučić: Elek pokušao da me reketira

“Povodom događaja koji se desio prethodne noći na koncertu Ace Lukasa u hotelu Vučko i netačno interpretiranog od strane većine medija, a po instrukcijama gospodina Eleka, imam potrebu da se oglasim i iznesem svoju stranu priče i događaja”, naveo je Mladen Lučić.

On dalje dodaje da nije planirao da se bavim dopisivanjima preko medija, ali je “prisiljen s obzirom na medijsku hajku koja se pokrenula frapantnom brzinom”.

Lučićevo saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Gospodin Elek bi trebalo da kaže javnosti da je on taj koji je meni prišao za sto i ponovo pokušao da me reketira, jer već dvije godine on sa svojim saradnicima pokušava da od mene iznudi 1,2 miliona konvertibilnih maraka za “uslugu” postavljanja šestosjeda na opštini Trnovo, u blizini apartmanskog kompleksa koji gradi moja firma. Netačno je da nas je bilo 20 već 6 (šest) i nismo došli da pravimo probleme već smo bili isprovocirani na način kakav to samo gospodin Elek zna i svi oni koji su ikada imali posla sa njim to znaju. Netačna je informacija da sam ja jedan od vlasnika firme “Legend” d.o.o, ja sam JEDINI vlasnik firme “Legend” d.o.o. Nivo ulaganja moje firme je najveći u posljednje vrijeme na Jahorini i u opštini Trnovo.

Isto tako MUP RS, SIPA i Tužilaštvo bi se trebali pozabaviti time kako je Elek prodavao zemlju opštine Trnovo, kupovo šestosjede, namiještao licitacije, do toga kako je završio fakultet, kako radi na pet mjesta i ima vozni park od preko 2 miliona KM, a ne trivijalnim stvarim poput toga da njega neko napada.

Elek preko OC Jahorina današnjim sopštenjima želi od sebe da napravi žrtvu, a sve kako bi prikrio svoj milionski kriminal koji provodi na Jahorini.

Elek Nedeljko već neko vrijeme prijeti meni i pokušava na sve načine da iznudi novac od mene. Žalosno je to što ljudi poput Eleka imaju instalirane ljude u strukturama policije koji već donose i kvalifikuju djela, a ja do ovog momemta nisam ni dao izjavu u policiji.

Što se tiče gospodina Nešića, on nije bio blizu mene i Eleka dok smo se raspravljali, te Elek na jedan perfidan način pokušava da uvuče Nešića u sve ovo i na taj način mu nanese političku štetu.

Žao mi je ako su gosti doživjeli neprijatnost raspravom gospodina Eleka i mene i na tome se duboko izvinjavam svim gostima. Želim da napomenem da za sve gore navedeno posjedujem dokaze. Takođe, molim sve medije i državne organe da se uzdrže od natačnih i jednostranih kvalifikacija događaja i da ne slušaju slijepo političke komesare koji pokušavaju na ovaj način da postignu poene, već da saslušaju i drugu stranu.

Elek: Bacili su flašu u mom pravcu pa se sukobili sa policijom i obezbjeđenjem

Nedeljko Elek tvrdi da nije bilo nikakvog ozbiljnog sukoba niti tuče.

“Ja se nisam tukako sa njima, niti su oni mene tukli. Tačno je da su bacili flašu u mom pravcu. Sukobili su se sa policijom i sa obezbjeđenjem koje je smirilio situaciju”, rekao je Elek u izjavi za „Novosti“.

Nešić: Nisam vidio nikakav fizički sukob

Nenad Nešić je za “Nezavisne novine” rekao da nije vidio nikakav fizički sukob.

“Bio sam u objektu, popio piće ali ja nisam vidio nikakav fizički sukob”, rekao je kratko Nešić.

Na pitanje da li je njegov brat bio akter sukoba Nešić je rekao da je brat bio sa njim ali on nikakvu tuču nije vidio.

“Tražite od MUP-a zvanične informacije”, rekao je Nešić.

A policija je, podsjećamo, navela da će Predrag Nešić biti sankcionisan zbog tuče i fizičkog napada, a Mladen Lučić zbog počinjenih prekršaja vrijeđanje i tuča i fizički napad.

Filter 2019