Wed. Aug 10, 2022
ћирилица /латиница

Шта се десило на Јахорини? Огласили се актери инцидента

Извор: Филтер

Поводом синоћњег инцидента који се догодио у хотелу “Вучко” на Јахорини током дана огласили су се и актери.

Подсјећамо, медији су пренијели да је Недељко Елек, предсједник НО ОЦ Јахорина пријавио да су га напали Младен Лучић, власник фирме “Легенд” и Предраг Нешић, брат Ненада Нешића.

Из полиције су, наводећи иницијале, саопштили да је Е.Н. Полицијској станици Јахорина око 00.20 часова пријавио да су га у ресторану хотела “Вучко”, прво вербално, а потом физички, напала лица чији су иницијали Н.П /42/ и Л.М /32/.

“Припадници Полицијске станице Јахорина су, по наведеној пријави, обавијестили дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, који је овај догађај оквалификовао као прекршај против јавног реда и мира”, наведено је у саопштењу.

Из полиције су навели и то да ће, након комплетирања предмета, лице Н.П. бити санкционисано због туче и физичког напада, а Л.М. због почињених прекршаја вријеђање и туча и физички напад.

ОЦ Јахорина: Брзом реакције обезбјеђења и МУП-а Српске до већег инцидента није дошло

Прво су се саопштењем огласили из Олимпијског центра Јахорина у коме је Недељко Елек предсједник Надзорног одбора.

У њиховом саопштењу де наводу да је “двадесет особа под вођством Ненада Нешића, кандидата за српског члана Предсједништва и вође странке ДНС, његовог рођеног брата Предрага Нешића и Младена Лучића, који се у више наврата помиње као озбиљан инвеститор на Јахорини, синоћ организовано дошли на отварање љетње сезоне на Јахорину како би направили инцидент великих размјера”.

Саопштење преносимо у цјелости.

“Наиме, на концерту Аца Лукаса у организацији ОЦ Јахорина, на чије су манифестације увијек били позвани као гости, овог пута су ријешили да руше углед ОЦ Јахорина, тако што су током концерта, на којем је присуствовалао више хиљада људи, свих 20 чланова у видно алкохолосаном стању групе физички насрнули на једну особу из публике.

Брзом реакције обезбјеђења и МУП-а Српске до већег инцидента није дошло.

Ово је до сада први намјерно изазван проблем, иако је у организацији ОЦ Јахорина до сада одржано преко 100 концерата и манифестација забавног карактера. Сви присутни су били шокирани чињеницом да су нападачи били под вођством особе која је кандидат за српског члана Предсједништва и његовог рођеног брата.

Из Олимпијског центра Јахорина су се захвалили МУП-у на брзој и професионалној реакцији те изразили наду да ће учесници инцидента бити адекватно санкционисани.

Лучић: Елек покушао да ме рекетира

“Поводом догађаја који се десио претходне ноћи на концерту Аце Лукаса у хотелу Вучко и нетачно интерпретираног од стране већине медија, а по инструкцијама господина Елека, имам потребу да се огласим и изнесем своју страну приче и догађаја”, навео је Младен Лучић.

Он даље додаје да није планирао да се бавим дописивањима преко медија, али је “присиљен с обзиром на медијску хајку која се покренула фрапантном брзином”.

Лучићево саопштење преносимо у цјелости.

“Господин Елек би требало да каже јавности да је он тај који је мени пришао за сто и поново покушао да ме рекетира, јер већ двије године он са својим сарадницима покушава да од мене изнуди 1,2 милиона конвертибилних марака за “услугу” постављања шестосједа на општини Трново, у близини апартманског комплекса који гради моја фирма. Нетачно је да нас је било 20 већ 6 (шест) и нисмо дошли да правимо проблеме већ смо били испровоцирани на начин какав то само господин Елек зна и сви они који су икада имали посла са њим то знају. Нетачна је информација да сам ја један од власника фирме “Легенд” д.о.о, ја сам ЈЕДИНИ власник фирме “Легенд” д.о.о. Ниво улагања моје фирме је највећи у посљедње вријеме на Јахорини и у општини Трново.

Исто тако МУП РС, СИПА и Тужилаштво би се требали позабавити тиме како је Елек продавао земљу општине Трново, купово шестосједе, намијештао лицитације, до тога како је завршио факултет, како ради на пет мјеста и има возни парк од преко 2 милиона КМ, а не тривијалним стварим попут тога да њега неко напада.

Елек преко ОЦ Јахорина данашњим сопштењима жели од себе да направи жртву, а све како би прикрио свој милионски криминал који проводи на Јахорини.

Елек Недељко већ неко вријеме пријети мени и покушава на све начине да изнуди новац од мене. Жалосно је то што људи попут Елека имају инсталиране људе у структурама полиције који већ доносе и квалификују дјела, а ја до овог момемта нисам ни дао изјаву у полицији.

Што се тиче господина Нешића, он није био близу мене и Елека док смо се расправљали, те Елек на један перфидан начин покушава да увуче Нешића у све ово и на тај начин му нанесе политичку штету.

Жао ми је ако су гости доживјели непријатност расправом господина Елека и мене и на томе се дубоко извињавам свим гостима. Желим да напоменем да за све горе наведено посједујем доказе. Такође, молим све медије и државне органе да се уздрже од натачних и једностраних квалификација догађаја и да не слушају слијепо политичке комесаре који покушавају на овај начин да постигну поене, већ да саслушају и другу страну.

Елек: Бацили су флашу у мом правцу па се сукобили са полицијом и обезбјеђењем

Недељко Елек тврди да није било никаквог озбиљног сукоба нити туче.

“Ја се нисам тукако са њима, нити су они мене тукли. Тачно је да су бацили флашу у мом правцу. Сукобили су се са полицијом и са обезбјеђењем које је смирилио ситуацију”, рекао је Елек у изјави за „Новости“.

Нешић: Нисам видио никакав физички сукоб

Ненад Нешић је за “Независне новине” рекао да није видио никакав физички сукоб.

“Био сам у објекту, попио пиће али ја нисам видио никакав физички сукоб”, рекао је кратко Нешић.

На питање да ли је његов брат био актер сукоба Нешић је рекао да је брат био са њим али он никакву тучу није видио.

“Тражите од МУП-а званичне информације”, рекао је Нешић.

А полиција је, подсјећамо, навела да ће Предраг Нешић бити санкционисан због туче и физичког напада, а Младен Лучић због почињених прекршаја вријеђање и туча и физички напад.

Filter 2019