Шапић: Србија ће водити рачуна о српском народу у региону

Извор: РТРС

Градоначелник Београда Александар Шапић рекао је данас на Сокоцу да ће Србија водити рачуна о српском народу без обзира гдје се налази, а посебно у региону, што је државна политика посљедњих година, чији је креатор предсједник Србије Александар Вучић.

Шапић је посјетио Војничко спомен гроље “Мали Зејтинлик” на коме је сахрањено скоро 1.000 погинулих српских бораца и Манастир Светог великомученика Георгија на Равној Романији, на чијим зидовима су уклесана имена 4.000 бораца погинулих у одбрани Сарајевско-романијске регије.

Шапић је том приликом рекао да то не значи да ће Србија угрожавати били кога, “али уколико се то некоме не допада то је већ његов проблем”.

– Ми ћемо чувати једни друге, водити рачуна једни о другима, памагати. Град Београд ће да помогне наш народ овдје на различите начине – истакао је Шапић.

Он је додао да са овог светог мјеста жели да пошаље поруку мира и пријатељства према свим људима без обзира на нацију и вјеру.

Он је рекао да постоје жртве и несрећне породице и са друге стране међу којима се нашао данас на “Малом Зејтинлику”, да постоји туга и бол, те поручио да никада не треба да се дозволи да се дијеле жртве “на наше” и на њихове”.

Шапић је истакао да су жртве – жртве и да се мора показати поштовање и да је управо због тога дошао на Војничко-спомен гробље на Сокоцу да се прво поклони, како је рекао, српским жртвама.

Он је приликом посјете општини Соколац и Малом Зејтинлику захвалио домаћинима и истакао да му је част, али да и није превише срећан што је чуо да је можда чак и први званичник из Србије који је био на овим просторима.

– Ово је свето мјесто, гдје почивају људи који су погинули у ратовима деведесетих, који су бранили своја огњишта, свој народ и мислим да је веома важно у јулу, мјесецу страдања српског народа, да покажемо поштовање према жртвама нашег народа које су дали на овим просторима у ратовима деведесетих година – нагласио је Шапић.

Шапић је навео да је одлучио да ово буде његова прва посјета, као градоначелника Београда, који није само престоница Србије, него и престоница свих Срба који живе у региону и свијету.

Градоначелник Београда са сарадницима, међу којима је и менаџер града Београда Мирослав Чучковић, посјетио је данас општину Соколац, гдје је разговарао са начелником Милованом Бјелицом о планираним пројектима чија реализација је у току.

Filter 2019