Wed. Aug 10, 2022
ћирилица /латиница

У паду спортског авиона код Сарајева погинули супружници Сатлер

Извпр: Глас Српске

Држављани Аустрије Јохан Сатлер и његова супруга погинули су у паду спортског авиона француских регистарских ознака у Нишићима код Сарајева, јавио је „Дневни аваз“.

Појашњавају да није ријеч о шефу Делегације ЕУ у БиХ Јохану Сатлеру, већ о мушкарцу који има исто име и презиме.

Како је раније саопштено из  Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, летјелица се срушила јуче око 15 часова на подручју Нишићке висоравни код Илијаша.

Кликс наводи да су надлежне о паду авиона обавијестили мјештани који су то видјели и пронашли тијела страдалих.

Истрага о паду летјелице води се под надзором Тужилаштва БиХ из којег су саопштили да је на лице мјеста изашао дежурни тужилац заједно са припадницима МУП-а Кантона Сарајево и осталим надлежним агенцијама.

– Вршилац дужности главног тужиоца  Тужилаштва  БиХ, издао је упутство за координисано дјеловање свих институција и агенција које ће учествовати у увиђају. Према првим информацијама, смртно су страдале двије особе, држављани једне од земаља ЕУ  – наводи се у саопштењу.

Додато је да ће спровести детаљне активности, са циљем утврђивања свих околности несреће.

Према наводима мјештана Нишића, авион  је прије пада летио ниско и чинило се како се покушава приземљити.

Након тога, мјештани су на локацији Душевине, у близини Бијамбара, пронашли уништени авион с тијелима унутра.

Припадници МУП-а КС су одмах изашли на терен заједно са екипом Хитне помоћи која је констатовала смрт двије особе. На терен је убрзо стигао и дежурни тужилац Тужилаштва БиХ након чега су тијела одвезена са мјеста трагедије.

Filter 2019