Fri. Aug 19, 2022
ћирилица /латиница

Ускоро радови код језера и у “Чичи”: Жалбе успориле изградњу

Аутор: Филтер/М.К.

Уговор са извођачем радова за изградњу нове, завршне, фазе вјештачког језера у Источном Новом Сарајеву, требао би бити потписан у наредних неколико дана.

Потврдио је ово начелник општине Јован Катић.

Он је појаснио да је Општина одавно спремна за наставак изградње и уређења језера али да су посао зауставиле жалбе.

Отворени поступак Јавне набавке за извођење радова на завршној фази изградње вјештачког језера и спортско-рекреативних површина – II фаза расписан је још средином марта.

Катић каже да се поједине фирме жале на све, од тендерске документације до избора извођача. Свака жалба се узима у разматрање и то захтјева вријеме.

“Постоје одређени људи који свјесно желе да нађу начин како би опструисали динамику изградње Источног Новог Сарајева. У претходном периоду је свака од тридесет јавних набавки, које је расписала Општина, имала жалбу. Само је једна усвојена од стране Канцеларије за разматрање жалби. Оно што је позитивно је да смо данас обавијештени да је одбијена жалба за избор извођача за изградњу вјештачког језера”, рекао је Катић.

Он је додао да то значи да би се са изабраним извођачем радова врло брзо требао потписати уговор, након чега ће почети планирани радови.

Подсјећамо, раније је урађена подлога, тестирано је пуњење језера па су сада на реду радови на околном уређењу, расвјети, изградњи стаза за шетњу и зона за одмор и рекреацију.

Говорећи о актуелним пројектима, Катић је навео да исте процедуре успоравају и изградњу спортско-рекреативног центра Чича.

“Исти случај је и са јавном набавком за спортско-рекреативни центар Чича. Прошле седмице смо обавијештени да нема основа за жалбе које су биле упућене на избор извођача радова. Сигуран дам да ће до краја овог мјесеца одабрани извођач кренути са изградњом”, појаснио је Катић.

Грађанима је поручио да ће сваки пројекат који је општинско руководство обећало и планирало бити реализован.

Filter 2019