Sun. Aug 7, 2022
ћирилица /latinica

Uskoro optužnica protiv Zeljkovića i ostalih zbog „korona ugovora“

Izvor: Glas Srpske

Istraga protiv bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića i drugih iz predmeta „korona ugovori“, koje terete za zloupotrebe pri nabavkama medicinske opreme u Srpskoj tokom pandemije virusa korona, u završnoj je fazi i uskoro će biti podignuta optužnica.

To je danas potvrdila republički javni tužilac Sanja Tadić – Stojisavljević, koja rukovodi ovom istragom.

“U predmetu „Zeljković i drugi“ finalizacija istrage će biti u kratkom roku, kao i podizanje optužnice”, rekla je Tadić – Stojisavljevićeva na ročištu direktoru bolnice „Sveti Apostol Luka“ u Doboju Mladenu Gajiću, optuženom za nesvjestan rad u službi, takođe u vezi sa nabavkom medicinske opreme tokom pandemije.

Gajić je, kako je danas rečeno u Okružnom sudu u Banjaluci, pristao na 10 mjeseci zatvora te je već samoinicijativno isplatio 82.320 KM odštete za štetu pričinjenu budžetu grada Doboja.

Sanja Tadić – Stojisavljević je navela da su se sumnje u krivično djelo za koje je optužen Gajić pojavile tokom istrage koja se vodi protiv Zeljkovića i drugih, kao i da je „sporna“ bila banjalučka agencija „Travel for fan“, preko koje je nabavljan dio medicinske opreme za Srpsku, ali je naglasila da je predmet protiv Gajića razdvojen.

Na pitanje sudije da li nakon sporazuma, Gajić ima „određenih obaveza“ u vezi sa drugim postupkom, tužiteljka je to odbacila.

“Ne, nema posebnih obaveza, jer njegove radnje nemaju veze sa radnjama Zeljkovića i drugih”, rekla je tužilac.

Filter 2019