Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

Уређено купалиште каљински Бук

Извор: Филтер

Једино соколачко купалиште “Бук” од данас је, захваљујући младим члановима ДЕМОС-а, дестинација на којој ће локални становници, али и туристи, пронаћи спас од високих љетних температура.

Чланови Актива, предвођени замјеником градоначелника Источног Сарајева Слободаном Амовићем, организовали су акцију чишћења и уређивања купалишта и плаже намјењене за одмор и рекреацију, која ће бити доступна свим грађанима према њиховим потребама.

У склопу акције је очишћен прилаз као и само корито ријеке, насут пијесак и уређен комплетан терен око купалишта.

“Ово је први корак младих ДЕМОС-а када је ријеч о уређењу нашег града, те у наредном периоду можете очекивати разне садржаје који ће се одржавати управо на  купалишту каљински “Бук”. Сигурни смо да ће купалиште “Бук” постати једна од омиљених дестинација Сокочана и њихових гостију овог љета, а за посљедњи викенд у јулу (30 – 31.) најављујемо занимљив програм. Наиме, ДЕМОС организује такмичење у скоковима у воду и едукацију за  младе и дјецу у роњењу и заронима, за шта ћемо обезбиједити стручну и техничку помоћ инструктора роњења, а биће организоване и дневне журке”, саопштено је из ОО ДЕМОС-а Соколац.

Filter 2019