Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Trnovo: Na Ognjenu Mariju obilježavanje stradanja Srba

Izvor: Srna

Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Trnovo, u saradnji sa ovom lokalnom zajednicom, organizovaće u subotu, 30. jula, na Ognjenu Mariju, obilježavanje stradanja srpskog stanovništva u Trnovu.
Predsjednk Organizacije Goran Timotija rekao je Srni da će u 9.00 časova biti služena liturgija u Hramu Svetog Georgija, u 10.00 časova je parastos kod Centralnog spomenika u Trnovu, gdje će u 10.30 časova biti obavljeno i polaganje cvijeća i vijenaca, dok je za 11.00 časova planirano obraćanje zvaničnika.

Timotija je dodao da će učesnici ove manifestacije u 11.30 časova krenuti ka spomeniku poginulim srpskim borcima na Rogoju.

„Želimo da se na taj velik pravoslavni praznik, molitvom i uz plamen svijeća, prisjetimo i poklonimo sjenima svih stradalih Srba na području opštine Trnovo tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata“, itakao je Timotija.

U toku rata od 1992. do 1995. godine u Trnovu i lokalnim selima stradala je 101 nevina civilna žrtva, a za odbranu ognjišta od agresora život je položilo 130 trnovskih boraca.

Filter 2019