Fri. Aug 19, 2022
ћирилица /латиница

“Транспарентни млади Источно Ново Сарајево” ускоро почињу са радом

Извор: Филтер

Удружење грађана „Транспарентни млади Источно Ново Сарајево“, које је у овој општини основано почетком 2022. године с циљем подстицања системског унапређења и развоја омладинског организовања, те заступања интереса и права омладине, ускоро почиње са радом.

Удружење је основано 3. јануара 2022. године са сједиштем у Улици цара Душана број 58, општина Источно Ново Сарајево, а од 28. јуна је уписано у судски регистар, што је у „Службеном гласнику Републике Српске“ објављено 14. јула 2022. године.

„Циљеви и задаци удружења су подстицање системског унапређења и развоја омладинског организовања и политике уз активно учествовање омладине, афирмација омладинских активности и заступање интереса и права омладине, те едукација, информисање и побољшање статуса младих“, истиче директор овог удружења Теодор Мајмуновић.

Он додаје да су међу циљевима и задацима удружења и организовање културних и других манифестација од значаја за младе, обављање спортских активности и са њима повезаних спортских дјелатности с циљем промоције спорта и здравог начина живота младих, организовање семинара и сусрета за младе, развој програма за дјецу и младе који ће доприносити њиховој заступљености у медијима и друштвеним мрежама и организовање других активности важних за побољшање положаја младих у друштву. 

„Трудићемо се да, у наредном периоду, низом активности и едукација радимо првенствено на побољшању положаја омладине  на подручју  града Источно Сарајево, али и града Требиње, гдје ће наше удружење такође дјеловати. Планирамо да Источно Сарајево и Требиње учинимо бољом животном средином за младе. Наравно, у будућности ћемо се трудити да дјелујемо и на републичком и нивоу БиХ“, наводи Мајмуновић.

Он је позвао све заинтересоване младе људе да се пријаве путем електронске поште transparentnimladi@gmail.com и постану чланови удружења, те дају свој допринос активнијем и бољем учествовању младих у свим друштвеним процесима.

Предсједник Скупштине „Транспарентних младих“ Марко Симовић истиче да ће млади кроз ово удружење имати прилику да дају допринос у развоју свог града, као и побољшању положаја младих у друштву и развијању свијести колико је битно да млади учествују у развоју заједнице.

„Промовисаћемо здрав начин живота кроз организивање едукација. Млади морају да знају колико је спорт битан у развоју и зато ћемо да организујемо разне спортске активности и тиме покажемо младима значај спорта. Наш труд ће млади знати да препознају и постаће дио тима“, наводи Симовић.

Потпредсједник Скупштине овог удружења Слађан Орбовић каже да ће „Транспарентни млади“ дјеловати и на подручју града Требиње, те да очекује да ће млади бити заинтересовани да се укључе у рад удружења и допринесу активнијем учествовању омладине у друштву.

„Фокус удружења ће бити на едукацијама, како средњошколаца тако и студената. Трудићемо се да млади упоредно добију боље формално и неформално образовање и тиме додатно побољшају своје знање и способности“, поручио је Орбовић.

Filter 2019