Fri. Aug 19, 2022
ћирилица /латиница

Сајам српско-словеначке привреде: Привредна сарадња кључ економског развоја

Извор: РТРС

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је другог дана посјете Словенији свечаном отварању Сајма српско-словеначке привреде у Љубљани и поручила да је динамична привредна сарадња кључ економског развоја свих земаља у окружењу.

Цвијановић је истакла да је привредна сарадња Републике Српске са Србијом, као и са Словенијом, сваке године све успјешнија и садржајнија, о чему свједоче сви релевантни подаци о обиму инвестиција и спољнотрговинској размјени.

– Задовољство ми је што сам данас, на позив Савеза Срба Словеније, имала прилику да присуствујем Сајму српско-словеначке привреде у Љубљани – објавила је Цвијановић на Инстаграм профилу.

Она је изразила увјереност да су овакве манифестације сигуран пут ка још снажнијем повезивању привредника, као и додатном унапређењу сарадње.

Отварању сајма присуствовали су и посланици у Парламенту Словеније Лена Гргуревић и Моника Пекошак, те посланик у Скупштини Србије Милимир Вујадиновић.

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Александар Љубоја одржао је презентацију о привредним потенцијалима Републике Српске.

Filter 2019