Sun. Aug 14, 2022
ћирилица /латиница

Сава Маринковић, осумњичени за убиство полицајаца, изручен БиХ

Извор: Глас Српске

Сава Маринковић, осумњичени за убиство сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића изручен је данас из Њемачке у БиХ, након чега је одведен у просторије Тужилаштва Кантона Сарајево на саслушање, потврђено је „Гласу Српске“.

Како Глас сазнаје, он ће након саслушања бити смјештен у посебан одјел Казнено-поправног завода у Сарајеву гдје ће стално бити под надзором јер му је раније већ одређен притвор.

Маринковић је био у Њемачкој у затвору због трговине дрогом, а власти те земље недавно су одобриле његову екстрадицију. Њега  су припадници Граничне полиције БиХ преузели у Франкфурту и он је пребачен у БиХ авионом, који је данас око 13 часова, слетио на Сарајевски аеродром.

Улога Маринковића у поменутом злочину откривена је након свједочења Александра Мацана, такође осумњиченог у овом случају, а који је рекао да је управо Маринковић наводно особа која је из возила пуцала у Шеховића и Вујиновића.

Полицајци Адис Шеховић и Давор Вујиновић усмрћени су 26. октобра 2018. године око пет часова. Тада су на њих док су се возили у полицијском аутомобилу паљбу отворили крадљивци који су на паркингу у Гетеовој улици покушавали украсти „голф 6“ хрватских таблица, преноси Глас.

Мацана је са случајем убиства повезао биолошки траг на возилу које је било предмет крађе,  као и одређени подаци са апликације Скај. Његов ДНК  је наводно нађен вјештачењем.

Недавно је окончано вјештачење пронађених дијелова пушке, за које је Мацан рекао да су их закопали у Палама. Ово оружје је било три године у земљи и није се могло са сигурношћу утврдити је ли оно коришћено у злочину. Маринковић је раније путем свог адвоката Бојана Веселиновића поручио да је спреман на сарадњу с Тужилаштвом Кантона Сарајево и истражним органима. Тада је негирао било какву умијешаност у злочин.

Filter 2019