Wed. Aug 10, 2022
ћирилица /latinica

Priznanja volonterima Crvenog krsta, najzaslužnijim građanima i institucijama

Izvor: Srna

Koordinacioni odbor Crvenog krsta Sarajevsko-romanijske regije sinoć je u Istočnom Novom Sarajevu održao svečanu akademiju povodom 30 godina Crvenog krsta Republike Srpske na kojoj su uručena priznanja predstavnicima lokalnih samouprava, organizacija Crvenog krsta sa područja regije, saradnicima i volonterima.
Generalni sekretar Crvenog Krsta Republike Srpske Snježana Kovač rekla je novinarima da je Crveni krst najveća humanitarna organizacija u Srpskoj koja svojim dugogodišnjim radom zaslužuje podršku svih struktura vlasti i građana.

“Naše najveće bogatstvo su volonteri i pozivam građane koji imaju slobodnog vremena da se priključe našoj organizaciji u kojoj ima mjesta za sve”, rekla je Kovačeva.

Ona je navela da je na Palama 23. juna održana centralna manifestacija obilježavanja 30 godina postojanja Crvenog krsta, ali da to nije dovoljno, jer nisu mogli da okupe sve volontere koji su zaslužili da dobiju priznanja.

Ona je navela da su zbog toga danas u Istočnom Novom Sarajevu organizovali svečanu akademiju da zajedno sa volonterima Sarajevsko-romanijske regije obilježe 30 godina postojanja i zahvale im za dugogodišnji rad i aktivizam.

Kovačeva je zahvalila volonterima i svima koji podržavaju rad Crvenog krsta Republike Srpske, uz želju da tako nastave.

Sekretar Koordinacionog odbora Crvenog krsta Sarajevsko-romanijske regije Milan Simanić naveo je da je u okviru današnje akademije prikazan dokumentarni film “Stazama humanosti” koji predstavlja svojevrsno svjedočanstvo bivših i sadašnjih zaposlenih, saradnika i volontera kroz tridesetogodišnju istoriju Crvenog krsta Srpske.

On je naglasio da je Crveni krst pomoćni organ vlasti u humanitarnoj djelatnosti i da imaju dobru saradnju, jer se većina aktivnosti ove humanitarne organizacije finansira iz budžeta opština i gradova.

Simanić je svim volonterima i profesionalno zaposlenim aktivistima čestitao jubilej Crvenog krsta koji je svojevrsni praznik humanosti svih ljudi dobre volje.

Filter 2019