Wed. Aug 10, 2022
ћирилица /латиница

Признања волонтерима Црвеног крста, најзаслужнијим грађанима и институцијама

Извор: Срна

Kоординациони одбор Црвеног крста Сарајевско-романијске регије синоћ је у Источном Новом Сарајеву одржао свечану академију поводом 30 година Црвеног крста Републике Српске на којој су уручена признања представницима локалних самоуправа, организација Црвеног крста са подручја регије, сарадницима и волонтерима.
Генерални секретар Црвеног Kрста Републике Српске Сњежана Kовач рекла је новинарима да је Црвени крст највећа хуманитарна организација у Српској која својим дугогодишњим радом заслужује подршку свих структура власти и грађана.

“Наше највеће богатство су волонтери и позивам грађане који имају слободног времена да се прикључе нашој организацији у којој има мјеста за све”, рекла је Kовачева.

Она је навела да је на Палама 23. јуна одржана централна манифестација обиљежавања 30 година постојања Црвеног крста, али да то није довољно, јер нису могли да окупе све волонтере који су заслужили да добију признања.

Она је навела да су због тога данас у Источном Новом Сарајеву организовали свечану академију да заједно са волонтерима Сарајевско-романијске регије обиљеже 30 година постојања и захвале им за дугогодишњи рад и активизам.

Kовачева је захвалила волонтерима и свима који подржавају рад Црвеног крста Републике Српске, уз жељу да тако наставе.

Секретар Kоординационог одбора Црвеног крста Сарајевско-романијске регије Милан Симанић навео је да је у оквиру данашње академије приказан документарни филм “Стазама хуманости” који представља својеврсно свједочанство бивших и садашњих запослених, сарадника и волонтера кроз тридесетогодишњу историју Црвеног крста Српске.

Он је нагласио да је Црвени крст помоћни орган власти у хуманитарној дјелатности и да имају добру сарадњу, јер се већина активности ове хуманитарне организације финансира из буџета општина и градова.

Симанић је свим волонтерима и професионално запосленим активистима честитао јубилеј Црвеног крста који је својеврсни празник хуманости свих људи добре воље.

Filter 2019