Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

Оптужница због искориштавања дјеце за порнографију

Извор: Срна

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву подигло је оптужницу против Младена Средојевића због кривичног дјела искориштавање дјеце за порнографију, саопштено је из овог тужилаштва.
Средојевић је оптужен да је 5. децембра прошле године на подручју Рогатице са свог мобилног телефона материјал који приказује женско дијете на непримјерен и експлицитан начин послао на “Инстаграм” профиле лица из ове општине чији су иницијали А.М, А.И, П.K, Д.П. и Б.Ђ.

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву подигло је оптужницу и против Раденка Рајака због кривичног дјела изазивање опште опасности.

Оптужницом се Рајаку ставља на терет да је 18. априла 2020. године у мјесту Доброушчићи, општина Рогатица, пожаром нехатно изазвао опасност за имовину већег обима, тако што је на породичном имању палио траву и ниско растиње.

Пожар се, усљед дејства вјетра, неконтролисано проширио са његовог имања на локалитет Сељани, којима газдује Шумско газдинство “Сјемећ” Рогатица, изазивајући шумски пожар на површини од око 16 хектара.

У пожару је уништено 4,7 хектара бијелог бора, а 11,3 хектара шикаре и ниског растиња, чиме је проузроковао материјалну штету од 41.863 KМ.

Filter 2019