Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

Овако ће изгледати Храм Христа Спаситеља у Источном Сарајеву

Извор: Филтер

У Источном Сарајеву одржана је прва сједница Грађевинског одбора за почетак изградње саборног Храма Христа Спаситеља у Источном Сарајеву.

Благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита Дабро-босанског Господина Хризостома, конституисан је грађевински одбор за изградњу Саборног храма Христа Спаситеља у Источном Сарајеву при Црквеној општини и парохији лукавичкој.

“Прва сједница Грађевиснког одбора за изградњу Храма Христа Спаситеља, одржана је у уторак 05. јула 2022. у згради скупштине Града Источно Сарајево. Сједницу је отворио протојереј Младен Микавица, парох први лукавички. Разговарало о дасадашњим активностима које су предузете на припреми документације за изградњу будућег храма. Такође је договорено да ће се одбор састајати једном мјесечно, како би се што озбиљније приступило пројекту”, наводе из Црквене општине и парохије лукавичке.

Његово Високопреосвештенство Митрополит Дабробосански Хризистом, на празник Спасовдан, 02. јуна ове године, освештао је земљиште и крст на мјесту изградње будућег Саборног храма Христа Спаситеља.

Храм ће се градити код Трга Републике Србије у Источном Новом Сарајеву.

Filter 2019