Sat. Aug 20, 2022
ћирилица /latinica

Nova nada za Miloša Božovića, uskoro putuje u Rusiju na liječenje

Izvor: Filter

Miloš Božović će 14. jula otputovati u Moskvu na dalje liječenje. Kako pojašnjavaju iz OO Crvenog krsta Istočna Ilidža specijalni avion za medicinski transport dolazi iz Moskve i planirano je da iz Sarajeva poleti 14. jula u 10.00 časova.

Humanitarna akcija za nastavak Miloševog liječenja pokrenuta je krajem februara i nastavak je dugogodišnje borbe u kojoj su učestvovali brojni građani Istočnog Sarajeva, BiH i regiona.

Aleksandar Božović, Milošev otac, pojasnio je tada da se na klinici “Neurovita” u Moskvi pojavila mogućnost za tretman matičnim ćelijama koji bi omogućio oporavak njegovog sina.

“Dogovoreno je i imamo neku nadu jer je već jedno dijete koje je liječeno istom metodom nakon 11 godina ležanja u komi progovorilo i ustalo na noge”, rekao je Božović.

Liječenje bi trebalo da traje dvije godine, pa bi Miloš nakon prvog tretmana svaka dva do tri mjeseca trebao da se podvrgne novim tretmanima.

“To liječenje je izuzetno skupo. Nakon Miloševog ležanja u komi, nakon sedam i po godina, pojavila se mogućnost za njegov oporavak, ali su sami troškovi liječenja, odlazak specijalnim medicinskim avionom i troškovi pratnje izuzetno skupi”, naveo je Božović tada.

Troškovi liječenja u Moskvi iznose 62.598 evra, te još dodatnih 15.000 evra neophodnih za troškove porodice koja je u pratnji i angažman specijalnog aviona za medicinski transport.

Naš sugrađanin Miloš Božović bio je golman Fudbalskog kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva, a u meču juniorskih ekipa “Slavije” i “Zvijezde” iz Gradačca u avgustu 2014. godine doživio je tešku povredu glave i pao u komu.

Božović je imao brojne hirurške intervencije, liječenje u BiH i inostranstvu, ali njegova borba tu ne prestaje.

On je sada na kućnom liječenju u porodičnom domu u Istočnom Sarajevu, a njegovo zdravstveno stanje zahtijeva stalnu njegu i pomoć.

Filter 2019