Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

Нова нада за Милоша Божовића, ускоро путује у Русију на лијечење

Извор: Филтер

Милош Божовић ће 14. јула отпутовати у Москву на даље лијечење. Како појашњавају из ОО Црвеног крста Источна Илиџа специјални авион за медицински транспорт долази из Москве и планирано је да из Сарајева полети 14. јула у 10.00 часова.

Хуманитарна акција за наставак Милошевог лијечења покренута је крајем фебруара и наставак је дугогодишње борбе у којој су учествовали бројни грађани Источног Сарајева, БиХ и региона.

Александар Божовић, Милошев отац, појаснио је тада да се на клиници “Неуровита” у Москви појавила могућност за третман матичним ћелијама који би омогућио опоравак његовог сина.

“Договорено је и имамо неку наду јер је већ једно дијете које је лијечено истом методом након 11 година лежања у коми проговорило и устало на ноге”, рекао је Божовић.

Лијечење би требало да траје двије године, па би Милош након првог третмана свака два до три мјесеца требао да се подвргне новим третманима.

“То лијечење је изузетно скупо. Након Милошевог лежања у коми, након седам и по година, појавила се могућност за његов опоравак, али су сами трошкови лијечења, одлазак специјалним медицинским авионом и трошкови пратње изузетно скупи”, навео је Божовић тада.

Трошкови лијечења у Москви износе 62.598 евра, те још додатних 15.000 евра неопходних за трошкове породице која је у пратњи и ангажман специјалног авиона за медицински транспорт.

Наш суграђанин Милош Божовић био је голман Фудбалског клуба “Славија” из Источног Сарајева, а у мечу јуниорских екипа “Славије” и “Звијезде” из Градачца у августу 2014. године доживио је тешку повреду главе и пао у кому.

Божовић је имао бројне хируршке интервенције, лијечење у БиХ и иностранству, али његова борба ту не престаје.

Он је сада на кућном лијечењу у породичном дому у Источном Сарајеву, а његово здравствено стање захтијева сталну његу и помоћ.

Filter 2019