Fri. Aug 19, 2022
ћирилица /латиница

На Великом Жепу се окупило 80 планинара

Извор: Срна

На четвртом Меморијалном успону на Велики Жеп, посвећеном првом секретару Планинарског друштва “Јавор – Сунчана планина” из Хан Пијеска Зорану Пржуљу учестовало је око 80 планинара, рекао је Срни предсједник друштва Бобан Матић.

Матић је навео да су јуче планинари из Бијељине, Зворника, Власенице, Источног Сарајева, Рогатице и Рудог, те два планинарска друштва из Хан Пијеска окупили код недавно изграђене планинарске колибе у селу Кусаче и кренули на стазу дугачку 10 километара са висинском разликом 530 метара да би стигли на највиши врх планине Јавор – Велики Жеп надморске висине 1.537 метара.

“Планинари су били одушевљени погледом који се пружа са Великог Жепа са кога се виде сви планински врхови Јахорине, Требевића, Романије, Бјелашнице, Височице, Маглића, Зеленгоре, Волујака и Таре”, навео је Матић.

Била је то прилика, како каже, да се гостима истовремено похвале планинарском колибом у Кусачама код Хан Пијеска, недавно изграђеном и уређеном властитим снагама уз помоћ пријатеља друштва.

Он је подсјетио да је успон на Велики Жеп у календару Планинарског савеза Републике Српске и да овај успон носи назив “Меморијал – Зоран Пржуљ”.

Он је изразио задовољство што су се планинарима придужили и љубитељи природе и шетње из Хан Пијеска који су такође били задовољни акцијом.

Овај планинарски поход су помогли општина Хан Пијесак, Јавно комунално предузеће “Краљева Гора”, соколачко предузеће “Дито” и други пријатељи друштва “Јавор -Сунчана планина”које је организатор ове акције.

Filter 2019