Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite: Osuda bilo kojeg oblika pritiska ili napada na zdravstvene radnike

Izvor: Filter

Povodom protesta koji su danas održali radnici Bolnice “Srbija” a sa koga su zatražili da se nadležne institucije intenzivnije uključe u zaštitu medicinskih radnika od javno iznesenih, neosnovanih i zakonski neutemeljenih osuda i tvrdnji, posebno putem društvenih mreža, oglasili su se iz resornog ministarstva.

“Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske se pridružuje osudi bilo kojeg oblika pritiska ili napada na zdravstvene radnike, koji obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, a na šta je danas ukazao kolektiv JZU Bolnica Srbija Istočno Sarajevo”, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite apeluju na poštovanje zakona i propisa u cilju zaštite svakog pojedinca i njegovog ličnog digniteta i profesionalnog rada, kao i zaštite pacijenata u ostvarivanju njihovih prava.

“Podsjećamo da je uloga zdravstvenih radnika izuzetno važna, jer svakodnevno rade težak i odgovoran posao zbrinjavanja i liječenja pacijenata, kao i očuvanja njihovog zdravlja”, dodaje se u saopštenju.

Iz ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske izražavaju duboko žaljenje i saosjećanje sa porodicom i kolegama prim. dr Branke Pekić Semiz, koji su je poštovali i voljeli, a koja je dala neizbrisiv doprinos zdravstvenom sistemu Republike Srpske.

Filter 2019