Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

Министарство здравља и социјалне заштите: Осуда било којег облика притиска или напада на здравствене раднике

Извор: Филтер

Поводом протеста који су данас одржали радници Болнице “Србија” а са кога су затражили да се надлежне институције интензивније укључе у заштиту медицинских радника од јавно изнесених, неоснованих и законски неутемељених осуда и тврдњи, посебно путем друштвених мрежа, огласили су се из ресорног министарства.

“Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске се придружује осуди било којег облика притиска или напада на здравствене раднике, који обављају изузетно тежак и одговоран посаo, а на шта је данас указао колектив ЈЗУ Болница Србија Источно Сарајево”, наводи се у саопштењу.

Истовремено, из Министарства здравља и социјалне заштите апелују на поштовање закона и прописа у циљу заштите сваког појединца и његовог личног дигнитета и професионалног рада, као и заштите пацијената у остваривању њихових права.

“Подсјећамо да је улога здравствених радника изузетно важна, јер свакодневно раде тежак и одговоран посао збрињавања и лијечења пацијената, као и очувања њиховог здравља”, додаје се у саопштењу.

Из министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске изражавају дубоко жаљење и саосјећање са породицом и колегама прим. др Бранкe Пекић Семиз, који су је поштовали и вољели, а која је дала неизбрисив допринос здравственом систему Републике Српске.

Filter 2019