Милош Божовић стигао у Москву, смјештен на клинику

Извор: Срна

Милош Божовић из Источног Сарајева, који је због тешке повреде главе већ осам година у коми, стигао је данас у Москву гдје ће наставити лијечење, потврдио је амбасадор БиХ у Русији Жељко Самарџија.

Милош је пребачен данас у Москву специјалним авионом Руске Федерације за медицински транспорт.

– Пут је добро прошао и није било никаквих проблема. Брзо смо стигли до клинике и све иде како је планирано – рекао је Самарџија за Срну.

Милош би на московској клиници требао да буде подвргнут лијечењу матичним ћелијама.

– Укупан процес лијечења, према програму љекара руске клинике, треба да траје до двије године, с тим да би први третман трајао од 45 до 65 дана, а након тога би поново требало одлазити у Русију свака три до четири мјесеца, гдје би примао терапије – рекао је раније Милошев отац Александар Божовић.

За Милошево лијечење у Москви било је неопходно прикупити 62.598 евра, док је додатних 15.000 хиљада евра потребно издвојити за путне трошкове породице, као и за ангажман специјалног авиона за медицински транспорт.

У акцијама помоћи за Милошево лијечење учествовали су бројни грађани Источног Сарајева, Републике Српске и региона, а један од организатора бројних хуманитарних акција била је и Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа.

Милош Божовић био је голман јуниорске екипе Фудбалског клуба Славија из Источног Сарајева.

На утакмици 2014. године доживио је тешку повреду главе и пао у кому.

Filter 2019