Sun. Aug 7, 2022
ћирилица /latinica

Miloš Božović otputovao u Moskvu na liječenje

Izvor: Filter

Miloš Božović je upravo otputovao u Moskvu na dalje liječenje. Po njega je došao specijalni avion za medicinski transport.

Posljednja humanitarna akcija za nastavak Miloševog liječenja pokrenuta je krajem februara i nastavak je dugogodišnje borbe u kojoj su učestvovali brojni građani Istočnog Sarajeva, BiH i regiona.

Aleksandar Božović, Milošev otac, pojasnio je tada da se na klinici “Neurovita” u Moskvi pojavila mogućnost za tretman matičnim ćelijama koji bi omogućio oporavak njegovog sina.

“Dogovoreno je i imamo neku nadu jer je već jedno dijete koje je liječeno istom metodom nakon 11 godina ležanja u komi progovorilo i ustalo na noge”, rekao je Božović.

Liječenje bi trebalo da traje dvije godine, pa bi Miloš nakon prvog tretmana svaka dva do tri mjeseca trebao da se podvrgne novim tretmanima.

“To liječenje je izuzetno skupo. Nakon Miloševog ležanja u komi, nakon sedam i po godina, pojavila se mogućnost za njegov oporavak, ali su sami troškovi liječenja, odlazak specijalnim medicinskim avionom i troškovi pratnje izuzetno skupi”, naveo je Božović tada.

Naš sugrađanin Miloš Božović bio je golman Fudbalskog kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva, a u meču juniorskih ekipa “Slavije” i “Zvijezde” iz Gradačca u avgustu 2014. godine doživio je tešku povredu glave i pao u komu.

Božović je imao brojne hirurške intervencije, liječenje u BiH i inostranstvu, ali njegova borba tu ne prestaje.

On je sada na kućnom liječenju u porodičnom domu u Istočnom Sarajevu, a njegovo zdravstveno stanje zahtijeva stalnu njegu i pomoć.

Filter 2019