Wed. Aug 10, 2022
ћирилица /latinica

Maloljetnica iz Istočnog Sarajeva prijavila da je taksista silovao

Izvor: srpskainfo.com, klix.ba

Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prijavljen je taksista iz Sarajeva pod sumnjom da je silovao 16-godišnjakinju 30. juna, odnosno prošlog četvrtka.

Maloljetnica je iz Istočnog Sarajeva krenula do Sarajeva i pozvala je taksi. Čim je sjela u automobil, taksista je zaključao vrata i počela je njena agonija, saznaje portal Avaza.

Kada je nesretnu maloljetnu djevojku pustio iz automobila, ona je uspjela nazvati majku i prijatelje, prenosi Srpskainfo.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajeva za portal Kliks su rekli da intenzivno provjeravaju navode djevojčice koja je prijavila da ju je prošle sedmice silovao taksista.

Portpatol Kantonalnog tužilaštva KS Ana Bavčić za Kliks je rekla da se intenzivno preduzimaju radnje provjera navoda podnositelja prijave.

“Nakon što su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo zbog navodnog silovanja navedenog lišili slobode, on je predat u nadležnost Tužilaštva KS gdje je ispitan od strane postupajućeg tužioca koji je utvrdio da nije bilo zakonskog osnova za dalje zadržavanje”, istakla je Bavčić.

Filter 2019