Wed. Aug 10, 2022
ћирилица /латиница

Лаловић: Уредно водоснабдијевање, у току обезбјеђење додатне количине воде

Извор: Срна

Водоснабдијевање општина Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и Трново је уредно, а ради се и на обезбјеђењу нових количина воде, изјавио је данас директор предузећа “Водовод и канализација” из Источног Сарајева Љубиша Лаловић.

Лаловић је рекао да радници овог предузећа константно раде на обезбјеђењу додатних количина воде, указавши на капитални пројекат каптирање изворишта “Грапски млини” у трновском насељу Kијево.

Он је подсјетио да су недавно начелници ове три општине споразумно договорили начин на који ће пројекат “Грапски млини” бити реализован, те да се чекају још неке сагласности за почетак каптирања, а да су припремни радови у току.

“Kапацитет `Грапских млина` је око 30 литара у секунди, пет троше становници Kијева, а 25 литара би могли да доведемо у доњи дио града. То ће нам обезбиједити уредно водоснабдијевање”, нагласио је Лаловић.

Лаловић је истакао и да се константно ради на контроли потрошње и злоупотреба воде, истичући да на све начине раде како би обезбиједили уредно снабдијевање.

Filter 2019