Wed. Aug 10, 2022
ћирилица /латиница

Код Љубушког пронађена плантажа марихуане вриједна милион КМ

Фото: РТРС

Извор: Срна

Плантажа марихуане, чија би вриједност у уличној продаји била већа од милион КМ, пронађена је у мјесту Липно код Љубушког, а два лица су ухапшена, потврђено је Срни из Министарства унутрашњих послова Западно-херцеговачког кантона.

Ухапшена су лица чији су иницијали Р.А. /63/ и М.А. /21/ из мјеста Витина, а пронађен је засад од 918 стабљика индијске конопље.

Из кантоналног МУП-а је наведено да је полиција дошла до оперативних сазнања о томе да се на подручју мјеста Липно, на неприступачном терену, налази засађен велики број зелених стабљика које изгледом асоцирају на индијску конопљу.

– На локалитет на којем су били засађене стабљике 15. јула око 8.40 часова долазе двије мушке особе и одмах почињу са сабирањем стабљика, те их полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције и полицијски службеници Специјалне полиције лишавају слободе. Утврђено је да се ради о особама Р.А. и М.А. из мјеста Витина – наведено је у полицијском саопштењу.

Ухапшена лица су током криминалистичке обраде у цијелости признала почињење кривичног дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

По комплетирању предмета против њих ће бити упућен извјештај Кантоналном тужилаштву Широки Бријег.

Приликом увиђаја повријеђен је један полицијски службеник, па су због тешко приступачног терена у његовом извлачењу помогли припадници Горске службе спасавања.

Filter 2019