Sun. Aug 7, 2022
ћирилица /latinica

Izgradnja novog parka u Istočnoj Ilidži (VIDEO)

Foto: Opština Istočna Ilidža

Izvor: Filter

U opštini Istočna Ilidža, ispred Hrama Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama, u toku je izgradnja parka. Trenutno se rade pješačke staze, a u pripremi je postavljanje rasvjete, nakon čega će biti urađene zelene površine i postavljen dječiji mobilijar.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović, u izjavi za emisiju “Hronika Istočnog Sarajeva” ELTA televizije, kaže da će se na jesen uraditi presađivanje petogodišnjih stabala koja će praviti hlad i ozeleniti ovaj prostor.

“Opština je je u ovoj godini kupila 5.500 kvadrata zemljišta sa druge strane hrama i to je nastavak radova koji bi trebao da se desi početkom iduće godine”, rekao je Božović.

U pomenutom dijelu iza hrama radiće se podzemne garaže, iznad kojih će biti park i dječije igralište.

“Nama je cilj da šetalište “Dr Miodrag Lazić” povežemo sa ovim dijelom parka ispred hrama Svetog Vasilija Ostroškog. Uskoro bi trebali započeti radove na fontani koja se nalazi i planirana je na šetalištu “Dr Miodrag Lazić”, kao i početi radove na ljetnoj sceni i na samom šetalištu postaviti statu dr Miodragu Laziću. Sve to bi trebalo da se uradi u građevinskoj sezoni 2022. godine.”, rekao je načelnik Božović.

Foto: Opština Istočna Ilidža

Za spomen obilježje, koje se nalazi pored hrama i koje je davno započeto, ugovoreni su radovi na njegovom unutrašnjem uređenju.

Ovaj dio, poručuje načelnik Istočne Ilidže, će biti primjer kako se planiraju i održavaju sadržaji za šetnju i odmor sa zelenim površinama.

“Opština planira da od iduće godine kad ovo bude funkcionalno, na ovom prostoru u saradnji sa komunalnim preduzećem “Komil” ima najmanje dva radnika koja bi radila sve poslove koji se odnose na održavanje parka. Pripremljene su i instalacije koje će služiti za navodnjavanje zelenih površina na šetališti kao i zelenih površina u parku”, naveo je Božović.

Opština će u dogovoru sa sveštenstvom hrama Svetog Vasilija Ostroškog i Mitropolitom Dabrobosanskim finansirati postavljanje ograde oko porte hrama.

Filter 2019