Wed. Aug 10, 2022
ћирилица /латиница

Избјегавати дужа путовања током дана због врућина

Извор: Срна

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ због високе дневне температуре ваздуха на дужа путовања треба кретати рано ујутро, касно поподне или правити чешће паузе, савјетују из Ауто-мото савеза Српске.

Измијењен је режим саобраћаја због радова на дионици магистралног пута Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/, као и на магистралном правцу граница Републике Српске /Бакрачуша/-Невесиње један.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Ивањска-Шарговац због изградње приступне саобраћајнице на магистрални пут, те на правцу Приједор-Козарац ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

И на дионици регионалног пута Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ измијењен је режим саобраћаја за вријеме преласка радних машина преко овог правца током експлоатације рудника Љубија, те на регионалном путу Теслић два-Теслић три-ентитетска граница /Подјезера/ због изградње кружне раскрснице.

Режим саобраћања измијењен је и на дионицама Челинац-Котор Варош и Челинац-Укрина због изградње разводне мреже водовода, као и на магистралном путу Руданка-Добој један ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору “Пет це” од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим саобраћаја.

Једном коловозном траком због активираног клизишта саобраћа се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, на регионалном путу Бистрица-Подграб, те на правцу Укрина-Горња Вијака.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена активне су на дионици магистралног пута Брод-Оџак, на локалитету мјеста Полој и Лијешће, од 8.00 до 16.00 часова, на дионици магистралног правца Шамац један-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина, од 8.00 до 14.00 часова, те на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Filter 2019