Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

Идуће седмице обрада чекова за исплату једнократне помоћи од 100 КМ

Извор: Срна

Директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске Младен Милић најавио је да се наредне седмице завршава обрада за исплату јулске пензије и да ће приступити обради и штампању чекова за једнократну исплату по 100 КМ за 272.000 корисника права према одлуци Владе Српске.

“Нама је у обавези да чекове штампамо и доставимо поштанским оператерима у Републици Српској и Федерацији БиХ”, рекао је Милић Срни.

Он је додао да ће на тај начин помоћ истовремено бити испоручена и корисницима који пензије преузимају преко поште, као и онима путем комерцијалних банака, те је похвалио овај потез Владе Републике Српске.

“Нажалост, наша несрећа је у томе што у посљедњем Одбрамбено-отаџбинском рату имамо пуно корисника права са посебним стажом у двоструком трајању, односно имамо само 7,8 одсто корисника права који имају 40 година или више пензијског стажа осигурања”, навео је Милић.

Видљиво је, каже, да Влада Републике Српске прати актуелна дешавања, раст инфлације, цијена и трошкова живота, као и да паралелно, у границама финансијских могућности, реагује са ванредним повећањем пензија, плата и најниже плате како би се одржа достигнути ниво исплате пензије.

Он је истакао да ће јулска пензија бити исплаћена прије 10. августа.

Према његовим ријечима, просјечна пензија у Републици Српској је већа од 470 КМ, да они са 40 и више година стажа имају изнад 700 КМ, а највиша пензија је око 2.300 КМ.

“Фонд пензијско-инвалидског осигурања Републике Срспке је сервис преко 273.000 корисника права, од чега 222.000 живи на територији Републике Српске и ми се трудимо и да у околностима глобалних поремаћаја обавезе извршавамо на вријеме”, рекао је Милић.

Filter 2019