Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

За шест мјесеци три малољетника починила кривична дјела

Извор: Срна

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево за шест мјесеци ове године евидентирана су три малољетна извршиоца кривичних дјела, што је за два извршиоца више него у истом периоду претходне године.
Малољетници су извршили два кривична дјела тјелесне повреде и једно кривично дјело насилничко понашење, речено је Срни у Полицијској управи Источно Сарајево.

С циљем превентивног дјеловања, припадници МУП-а Рпублике Српске континуирано одржавају предавања и друге активности чији је циљ подизање свијести ученика основних и средњих школа у цијелој Српској о друштвеној неприхватљивости насилничког понашања и других преступа, те негативног понашања у виртуелном свијету.

Из Полицијске управе Источно Сарајево кажу да се малољетницима указује како на морални аспект неприхватљивости негативног понашања, тако и на законску одговорност малољетника за учињене прекршаје и кривична дјела, те се поучавају да полицијски службеници дјелују на њиховој заштити када су у ситуацији да су жртве негативног понашања.

Filter 2019