Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

Дјеца са Косова и Метохије сутра се враћају кући

Извор: Срна

Српска дјеца са Косова и Метохије, њих 461, која су боравила код својих вршњака у Републици Српској, сутра се враћају кући, изјавио је Срни предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.

Испраћај ће бити организован у Етно-селу “Станишићи” код Бијељине у 12.00 часова за 341 ученика који су у протеклих седам дана боравили код својих вршњака у Приједору, Бањалуци, Градишци, Челинцу, Прњавору, Броду, Шамцу, Пелагићеву, Добоју и Бијелини.

Арлова је рекао да ће сутра бити испраћено и 120 дјеце из јужне српске покрајине која су боравила на Сокоцу, у Источном Новом Сарајеву и Требињу. Они ће пут кући наставити преко граничног прелаза Вардиште код Вишеграда.

“Кући се сутра враћа укупно 461 основац са својим наставницима. Пожељећемо им срећан повратак кући, да нам са својим породицама чувају Косово и Метохију и да наредне године у јуну опет дођу”, рекао је Арлов.

Он је, како каже, сигуран да ће ученици са Косова и Метохије понијети лијепе успомене из Републике српске и велика пријатељства, што је и циљ пројекта “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске”.

Filter 2019