Sat. Aug 13, 2022
ћирилица /латиница

Град Источно Сарајево стипендира 50 студената

Извор: Филтер

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић потписао је уговоре о стипендирању са 50 студената којима су додијељене стипендије за школску 2021/2022. годину.

На основу споразума о пословној сарадњи, односно, стимулативним мјерама за упис на одређене факултете, стипендије је добило пет студената Пољопривредног и два студента Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Ћосић је навео да се велики број младих људи пријавио на јавни позив за стипендирање, како за први, тако и други и трећи циклус студија, те изразио задовољство што је Градска управа у прилици да настави добру праксу пружања подршке студентима.

“За стипендирање студената из градског буџета у овој години биће издвојено око 100.000 KМ, а у идућој години тај износ биће повећан за 10 до 15 одсто”, навео је Ћосић и додао да је прије неколико дана у Градску управу и установе које је основао град на приправнички стаж примљено девет младих.

У своје и име студената који су потписали уговоре захвалила се Анђела Папаз, студент Факултета политичких наука, која је рекла да та средства студенти троше углавном за уџбенике, смјештај и друге потребе.

Стипендије су, у складу са правилником о додјели студентских стипендија Града Источно Сарајево, добила и четири ученика генерације средњих школа у школској 2020/2021. години.

Filter 2019