Градоначелник Београда данас у посјети општини Соколац

Извор: РТРС

Градоначелник Београда Александар Шапић посјетиће данас општину Соколац, што ће бити његова прва званична посјета од када је ступио на ту дужност.

Предвиђено је да се Шапић састане са начелником општине Милованом Бјелицом, који ће га упознати о инфраструктурним пројектима од значаја за културни, спортски и друштвени живот Сокоца и романијске регије, те о формирању слободне пословне зоне, најављено је из кабинета начелника соколачке општине.

Из Општинске управе Соколац су навели да ће Шапић посјетити Војничко спомен-гробље “Мали Зејтинлик” и манастир Светог великомученика Георгија – Соколица на Равној Романији.

Шапић је рекао раније да је циљ званичне посјете Републици Српској одавање поште српским борцима и цивилима који су живот дали за слободу и мир на овим просторима.

Он је навео да посјета српској локалној заједници у Републици Српској представља и наставак сарадње у бројним областима између матице Србије, и Републике Српске, тежње ка миру и стабилности у региону и очување националног идентитета свих Срба.

Filter 2019