Fri. Aug 19, 2022
ћирилица /латиница

Велика полицијска акција у Сарајеву и Неуму, позната имена ухапшених

Извор: Глас Српске

Припадници Специјалне јединице МУП-а Кантона Сарајево данас су на подручју Илиџе ухапсили три особе, а за некима се и даље трага. Такође, врше се претреси на неколико локација у Сарајеву и Неуму.

Како незванично сазнаје портал Klix.ba, ухапшени су Елвис Кељменди, Ајлин Ахмић и Анел Сејфовић. Такође су ухапшене још четири особе у Сарајеву и Неуму.

Акција се спроводи под надзором Тужилаштва БиХ, а по наредби Суда БиХ.

Из МУП-а су саопштили да у оквиру стратешког опредјељења Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево које се односи на бескомпромисну борбу против корупције и организованог криминала, полицијски службеници Управе полиције МУП-а КС, под директним надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ, а на основу наредбе Суда Босне и Херцеговине, проводе акцију кодног назива “РЕЗ” која обухвата лоцирање и лишење слободе одређених лица која се доводе у везу са извршењем више кривичних дјела на подручју Кантона Сарајево.

Врше се претреси више објеката и превозних средстава с циљем прикупљања материјалних доказа.

“Имајући у виду да су активности полиције Кантона Сарајево још увијек у току, не можемо износити више детаља о данашњој акцији, осим што можемо потврдити да је слободе лишено укупно седам лица, и то четири на подручју Кантона Сарајево и три на подручју Неума, у сарадњи с колегама из МУП-а ХНК”, саопштено је.

Ухапшени се терете за више кривичних дјела, преноси klix.ba.

Filter 2019